4 Tips om spierpijn na het sporten te verminderen

4 Tips om spierpijn na het sporten te verminderen

Heb je last van spierpijn na een training? Zo ja, dan ben je niet de enige! Pijntjes en voornamelijk pijntjes na het sporten komen vaak voor en kunnen ongemakkelijk zijn. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kan gebruiken om spierpijn na het sporten te verminderen. In deze blogpost delen we vier tips die je kunnen helpen spierpijn te verminderen en je weer op je best te voelen. Lees verder om te leren hoe je spierpijn kan verminderen en het beste uit je trainingen kan halen!

1. Drink veel vloeistoffen

Als je sport, zweet je lichaam en heeft deze meer vocht nodig om gehydrateerd te blijven. Het is belangrijk om verloren vocht aan te vullen, vooral bij inspannende activiteiten. Veel water drinken helpt de spieren ontspannen en vermindert spierpijn na een training. Veel drinken helpt je lichaam ook sneller te herstellen en houdt je lichaam op een optimale temperatuur. Zorg er dus voor dat je voor, tijdens en na je training water, sap of sportdrankjes drinkt om spierpijn te verminderen.

2. Gebruik een foamroller

Het gebruik van een foamroller is een effectieve manier om spierpijn na een training te verminderen. Een foamroller kan de bloedcirculatie verbeteren en strakke spieren losmaken, wat kan helpen om pijn te verminderen. Het kan ook helpen om de spanning in je lichaam te verminderen, je bewegingsvrijheid te vergroten en zelfs je houding te verbeteren. 

Om een foam roller te gebruiken gaat je eerst op de grond zitten met de roller voor je. Plaats de roller onder het deel van je lichaam dat pijn heeft, en rol er langzaam heen en weer overheen. Je kan zoveel druk uitoefenen als je wil. Let er wel op: het zal oncomfortabel zijn, maar mag niet pijnlijk worden. Rol langzaam voor 10-15 seconden op elke plek, en werk naar langere periodes toe als je dat wil. Je kan de roller ook gebruiken om specifieke spieren te masseren, bijvoorbeeld in cirkels rond je schouders of langs je benen. 

Voordelen van het gebruik van een foamroller

Het gebruik van een foam roller kan vele voordelen hebben voor pijnlijke spieren. Het kan helpen om knopen en spanning los te maken, spierpijn te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren, strakke spieren te rekken en ontstekingen te verminderen. Bovendien kan regelmatig gebruik van een foam roller zelfs toekomstige blessures helpen voorkomen.

3. Neem een bad met Epsom Zout

Weken in een bad met Epsom Zout is een van de beste manieren om spierpijn na het sporten te verminderen. Het magnesiumsulfaat in het Epsom zout helpt gespannen spieren te ontspannen, ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te bevorderen. Voeg 2-3 kopjes Epsom Zout toe aan je bad en laat het 15-20 minuten weken. Blijf na het weken gehydrateerd met water om spierpijn of pijn verder te verminderen. 

4. Rekken, rekken en nog eens rekken

Na deze diverse tips voor het verminderen van spierpijn na het sporten, is rekken natuurlijk een andere goede en voor de hand liggende manier om spierpijn na een training te verminderen. Dit kan helpen om het bewegingsbereik te herstellen en de flexibiliteit te verbeteren. Doe voor het stretchen een warming-up met een lichte jog of een paar jumping jacks. Dit helpt blessures te voorkomen tijdens het stretchen. 

Ben je echter nog op zoek naar andere en gepersonaliseerde tips over hoe je spierpijn kan verminderen? Neem gerust contact met mij op! Als vrouwelijke personal trainer kan ik je begeleiden aan de hand van jouw situatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.