5 slimme tips om dagelijks meer te bewegen

5 slimme tips om dagelijks meer te bewegen

We weten allemaal dat sport en beweging goed voor ons lichaam is, toch is het soms lastig om hier actief mee bezig te zijn. De volgende slimme kleine aanpassingen helpen je om meer te bewegen in je dagelijks leven.

1. Meet hoeveel je beweegt

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het gebruik van een stappenteller is echt bevorderend voor je dagelijkse hoeveelheid beweging. Uit een onderzoek van Stanford University blijkt dat mensen die gebruik maken van een stappenteller gemiddeld 27% meer bewegen. En het mooie? Je hoeft geen duur sporthorloge aan te schaffen om je stappen te meten, tegenwoordig zit op bijna elke telefoon een stappenteller.

Tip: stel een stappen doel voor jezelf, dit motiveert meestal om meer te bewegen. Het doel hoeft niet meteen 10.000 stappen per dag te zijn, start met bijvoorbeeld 6.000 stappen per dag en bouw dit langzamerhand op.

2. Speel mee met je kinderen

Kinderen hebben bakken vol energie en spenderen veel van hun tijd bewegend door. Heb je kinderen? Speel dan eens met ze mee, in plaats van dat je alleen toezicht houdt. Spring bijvoorbeeld mee op de trampoline of bouw samen een boomhut. Naast dat je zelf meer beweging krijgt, zullen je kinderen het fantastisch vinden.

3. Beweging op het werk

Ook op het kantoor kun je een aantal gewoontes implementeren om meer te bewegen. Hoe? Heel eenvoudig: neem voortaan de trap in plaats van de lift, ga standaard een verdieping hoger of lager naar de wc en maak gebruik van een zit/sta bureau. Of wat dacht je van de klassieker: haal regelmatig koffie en thee voor je collega’s. Een ideaal moment om eventjes meer te bewegen en tegelijkertijd te netwerken!

4. Loop een rondje

Wandelen is een van de makkelijkste manieren om meer beweging in je dagelijks leven te implementeren. Gebruik je lunchpauze om een blokje om te gaan. De frisse buitenlucht is niet alleen goed voor je lichaam, maar laat ook even je hoofd tot rust komen. 

Zit een wandeling tussen de middag er niet in voor jou? Je kunt ook kiezen voor korte wandel momentjes. Zet je auto bijvoorbeeld wat verder op het parkeerterrein of stap een halte eerder uit, zodat je 5 minuutjes extra kan bewegen.

5. Maak gebruik van een hometrainer

Neem een hometrainer of stoelfiets in huis om beweging te stimuleren. Het voordeel is dat je erop kunt springen wanneer het jou uitkomt én je het kunt combineren met andere bezigheden. Fietsen en werken tegelijk? Ja, dat kan. Fietsen en je favoriete serie kijken? Ook dat is mogelijk. Een hometrainer is een laagdrempelige manier om meer te bewegen in huis, zonder dat je jezelf in het zweet hoeft te werken.

Afvallen door meer te bewegen met een personal trainer

Wil jij graag afvallen door meer bewegen, maar vind je het lastig om het allemaal alleen te doen? FitteVis helpt jou met een vrouwelijke personal trainer aan huis, zodat jij stap voor stap naar een betere versie van jezelf gaat. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.