Hoe vind je balans in je eetpatroon!?

Hoe vind je balans in je eetpatroon!?

Veel mensen struggelen met balans in hun leven. Ze willen wel gezonder of anders eten, maar weten niet zo goed hoe ze hun eetpatroon moeten aanpassen. Wanneer je op Instagram mensen volgt die veel sporten zie je, fitgirls/boys zoals ze zichzelf vaak noemen . Zij bereiden hun eten vaak een week van tevoren al. Je ziet dan vaak bakjes met broccoli, rijst en kip of vis of iets vergelijkbaars. Je hoeft natuurlijk niet 7 dagen per week hetzelfde te eten om fit en gezond te worden. Ik kan mij voorstellen dat het je neus uitkomt na een paar weken.

Uiteindelijk moet je iets vinden wat bij je past en wat je kan volhouden. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Bij bijna alles wat je eet kun je er net een andere twist aan geven waardoor het gezond is. En daarom hoeft gezond eten helemaal niet saai te zijn.

Uiteindelijk is er voor iedereen een passende oplossing, alleen heb je soms net dat duwtje in de rug nodig. Daarom kan het je goed helpen om een periode via een eetschema te eten.Wanneer ik mensen spreek over hun voeding denken ze vaak dat ze gezond eten, maar je merkt al snel als je met ze in gesprek bent dat ze bijvoorbeeld bijna geen koolhydraten eten omdat ze denken dat ze daar dik van worden. Koolhydraten heb je nodig voor je energie, zorg er wel altijd voor dat je complexe koolhydraten eet. Zoals volkoren producten. Je lichaam heeft meer tijd nodig om die af te breken waardoor je langer een vol gevoel hebt. Een andere veel gemaakte fout is dat mensen vaak denken dat je alleen maar eiwitten moet eten als je veel sport. Wie dat niet doet let niet op of ze genoeg eiwitten binnen krijgen. Iedereen heeft eiwitten nodig voor het herstel en opbouwen van je spieren. Want je gebruikt je spieren de hele dag door te lopen, fietsen, trap op en af. Nog een positief punt van eiwitten is dat ze je lang een vol gevoel geven.

Zie meer info:Koolhydraten en Eiwit

Ik had vroeger nooit enig idee wat goed was om te eten, natuurlijk wist ik wel wat echt ongezond was, maar in detail wist ik het niet. Toen ik jaren geleden meer aan krachttraining ging doen heeft het ook wel even geduurd voordat ik naast het vele sporten ook mijn voeding ging aanpassen. Ik sportte 4 a 5 dagen per week en ik vond het persoonlijk een beetje onzin om heel anders te gaan eten. Het echte resultaat bleef daardoor ook uit, dat realiseerde ik mij pas toen ik met een personal trainer ging sporten. Ik ben van mijzelf behoorlijk eigenwijs dus ik moet vaak dingen eerst ondervinden voordat ik het ga doen. Met de hulp van een voedingscoach die mij weekschema’s met boodschappenlijstjes stuurde is bij mij de knop om gegaan en heb ik mijn eetpatroon veranderd. Ik ben vanaf toen echt anders gaan eten en ging toen ook steeds meer resultaat zien. Ik besefte steeds meer hoe belangrijk goed eten voor je is (lees ook: Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden). Ik heb mede daardoor ook de keus gemaakt om een opleiding daarin te gaan doen. Ik wil graag mensen daarin helpen want ik weet hoe lastig het kan zijn.

Wil jij ook gezonder gaan eten en met een wekelijks eetschema  je eetpatroon veranderen? Met tussendoortjes die bij je passen en een boodschappenlijst? Dan kan ik vanaf 3 dagen tot 7 dagen per week een schema voor je maken naar behoefte. Neem daarvoor contact met mij op.

contact button

Leave a Reply

Your email address will not be published.