Buikspieren trainen voor vrouwen: fijne oefeningen en tips

Buikspieren trainen voor vrouwen: fijne oefeningen en tips

Als vrouw aan je buikspieren werken is erg goed voor je. Niet alleen ziet het er prachtig uit, ook heeft het veel gezondheidsvoordelen wanneer je je buik traint. Het is dus niet voor niks dat steeds meer vrouwen hun buikspieren trainen. Ben je beginnende of wil je wat extra inspiratie voor jouw trainingsschema? We geven je tips over het trainen van je buikspieren en laten wat fijne oefeningen zien!

Tip 1: Let op je voeding 

Wanneer je als vrouw je buikspieren traint, met als doel een strakke buik te krijgen, is het erg belangrijk ook op je voeding te letten. Met alleen het trainen van je buik behaal je dat gewenste resultaat namelijk niet. Sporten is erg belangrijk, maar voeding speelt een grote rol bij het krijgen van een platte buik. Zorg er dus voor dat je voldoende, maar vooral gezond eet. 

Tip 2: Neem een personal trainer 

Vind je het lastig om te beginnen met trainen of heb je graag ondersteuning tijdens het trainen? Kies dan voor een vrouwelijke personal trainer. Een personal trainer helpt je goed op weg, geeft jou de juiste aanwijzingen en geeft jou goede motivatie om te trainen. Zeker wanneer je het zelf lastig vindt om moed bij elkaar te rapen of je weet niet goed hoe je bepaalde oefening uitvoert, is een personal trainer een hele gunstige uitkomst. Zo kan een personal trainer een voor jou als vrouw een buikspieren trainingsschema maken die goed bij jouw doelen past. 

Oefening 1: Basisoefening de crunch 

Een simpele, maar erg effectieve buikspieroefening is de crunch. Hierbij lig je op de grond en buig je je knieën. Plaats je handen achter je hoofd, span je buikspieren goed aan en kom met je schouders omhoog. Hou deze positie kort vast en laat je weer terugzakken naar de beginpositie. Herhaal dit vervolgens om je buikspieren optimaal te trainen. 

Oefening 2: De plank 

Een fijne buikspieroefening waar je niet alleen je buikspieren, maar ook andere spieren in je lichaam mee traint, is de plank. Ga in push-up houding staan en buig je armen, zodat je op je onderarmen leunt. Zorg ervoor dat je armen onder je schouders staan en dat je tenen in een rechte lijn met je armen staan. Laat jezelf na 30 seconden zakken en herhaal de oefening. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt en hoe langer je in plankhouding kan staan. Een variatie op de plank is een zijwaartse plank. 

Oefening 3. Buik roller 

Een buikspieroefening waar je een attribuut bij nodig hebt, is de buik rol oefening. Zit op je knieën op een matje en hou de handvatten van de buik roller vast. Maak een beweging naar voren: hoe verder naar voren, hoe beter. Span je buikspieren goed aan, ook tijdens het terugrollen. Gaat dit goed op je knieën? Probeer het dan ook eens op je tenen. 


Als vrouw is het dus goed voor je om je buikspieren te trainen, als je een strakke buik wilt. Let wel op dat het niet mogelijk is om plaatselijk vet weg te trainen. Dat doe je door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Buikspieroefeningen zijn een goed voorbeeld van lichaamsbeweging en zorgen ervoor dat je extra sterk wordt in je buik. Ben je op zoek naar een vrouwelijke personal trainer om jouw doelen te bereiken? Neem dan gerust contact op, we staan klaar om je verder te helpen met jouw doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

× Stel je vraag via whatsapp