Dit zijn de beste oefeningen om je rug te trainen als vrouw

Dit zijn de beste oefeningen om je rug te trainen als vrouw

De rugspieren zijn in het vrouwenlichaam erg belangrijk. Toch worden ze in sporttrainingen vaak over het hoofd gezien, omdat de focus meestal ligt op bekende zones als de buik, billen en de benen. De rug- en armspieren komen vaak een stuk minder aan bod. In dit artikel gaan we specifiek in op het trainen van de rug. Waarom is dat belangrijk en hoe kun je dit als vrouw het beste doen?

Je rug trainen als vrouw

Er zit veel verschil tussen mannelijke spiergroepen en vrouwelijke spiergroepen. Dit zie je met name terug in de grootte van de spieren en de sterkte ervan. Een vrouwenlichaam heeft in het midden en in de bovenkant van de rug minder sterke spieren dan een mannenlichaam. Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de spiergroepen die van nature minder sterk zijn. Voor vrouwen zijn dit dus de rugspieren. Je rugspieren trainen zal je core versterken en zorgt voor een betere houding. Daarnaast verbranden je rugspieren meer calorieën, zowel wanneer ze getraind worden als in ruststand. Maar met welke oefeningen kun je als vrouw je rug het beste trainen? Dat gaan we je vertellen.

Rugspier oefeningen

Er zijn een aantal verschillende rugspier oefeningen die je kunt uitvoeren. Dit kan in de sportschool, maar je rug trainen kan natuurlijk ook thuis.

  • De glute bridge is een oefening die vaak wordt geassocieerd met de benen en billen. Maar dit is ook een uitstekende oefening voor het trainen van de lange, rechte rugspieren. Dubbele winst dus!
  • De seated row is een goede oefening voor beginners, maar ook gevorderde sporters kunnen hiermee prima uit de voeten.
  • De lat pulldown is een redelijk makkelijke oefening, en daardoor heel geschikt voor beginners. Je kunt deze oefening niet snel fout doen. De focus ligt op je lats, de brede rugspier aan beide zijden van je rug.
  • De plank is een wereldberoemde oefening. Hij versterkt je core en doet dat vooral door het trainen van de buikspieren. Maar ook je lange rugspieren en borstspieren worden met deze oefening getraind.

Vet onder de bh-band weg trainen met oefeningen: kan dat?

Veel vrouwen zullen het wel kennen: door het dragen van een bh krijg je “vetrandjes” op je rug. Dit is volkomen normaal en vrouwen met allerlei lichaamstypen hebben hiermee te maken. Als je dit vervelend vindt, dan ben je misschien op zoek naar oefeningen om dit vet onder je bh-band weg te trainen. Wij van FitteVis geloven niet in het plaatselijk weg trainen van vet. Wanneer je vet wilt verliezen, dan zul je over het algemeen voldoende moeten gaan sporten en een geschikt dieet voor het doel vetverlies moeten volgen. Onze personal trainers kunnen je hier als geen ander bij helpen.

Rug trainen vrouwen thuis

Wil je je rug trainen in de rust en ruimte van je eigen huis, maar ben je wel op zoek naar begeleiding hierbij? Dan kunnen wij je helpen. Wij kunnen ons voorstellen dat je veel ballen in de lucht moet houden en dat sporten er makkelijk bij inschiet – al helemaal wanneer je je niet thuis voelt in de sportschool. Met hulp van FitteVis kun je sporten waar en wanneer jij wilt. Onze vrouwelijke personal trainers weten precies waar voor jou de uitdagingen liggen en helpt je om je doelen te behalen.

Geïnteresseerd? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

× Stel je vraag via whatsapp