Ready for the summer

Ready for the summer

Ik ben zeker al tevreden met mezelf maar ik denk dat het altijd beter kan. Daarnaast wil ik wel eens ondervinden wat het met mijn lichaam doet als ik een maand niet drink, precies de juiste voedingsstoffen eet en keihard train. Ik ben naast dat ik gezond leef en veel sport ook iemand die geniet van een lekker wijntje, brood, kaasjes en andere ongezonde dingen.

Zoals ik al heb aangegeven op mijn website (Ruth) ben ik op mijn twintigste begonnen met sporten. Tot wij naar Dublin verhuisden was sporten zeker een onderdeel van mijn leven maar niet iets waar ik dagelijks mee bezig was. Toen wij in Dublin kwamen wonen, wilde ik graag iets gaan doen voor mijzelf. Ook omdat ik niet meteen een baan had. In een ander land moet je toch alles opnieuw uitvinden en je hebt natuurlijk ook niet binnen een dag allemaal nieuwe vrienden. Ik vond een sportschool bij ons in de buurt en daar ben ik een zes weeks transformation programma gaan doen. Dat hield in dat ik vijf keer per week ging sporten en erg op mijn voeding lette.
Ik vond in Dublin al vrij snel een baan, helaas kwam die niet precies overeen met mijn achtergrond maar het was fijn om aan het werk te zijn. In Ierland is het niet normaal dat je parttime werkt, dus ik ben fulltime gaan werken omdat ik graag een baan wilde. Met thuis twee kinderen en vijf keer per week naar de sportschool had ik het wel druk, maar ik merkte dat ik veel energie kreeg van het sporten dus het kostte weinig moeite.
Mensen met kinderen vroegen mij wel eens hoe ik dat allemaal deed en waar ik de energie vandaan haalde om na een dag werken en voor de kinderen zorgen ook nog eens te gaan sporten?  Natuurlijk had ik niet altijd zin, maar ik wist dat als ik eenmaal bezig was ik het wel heel fijn zou vinden. In januari 2015 ben ik met een personal trainer gaan sporten. Van haar heb ik heel veel geleerd over sport en voeding waardoor ik mij steeds meer ging interesseren in alles wat met voeding en sport te maken heeft. Dit kwam ook doordat ik merkte wat een positieve invloed het op mij had. Ik ben daardoor ook steeds meer over mijn werk gaan nadenken en kwam erachter dat ik wat ik deed niet nog heel lang wilde en kon volhouden. Ik wilde eigenlijk iets totaal anders. Ik heb vorig jaar in april ontslag genomen om te gaan onderzoeken wat ik echt wilde gaan doen.
Ik heb uiteindelijk vorig jaar besloten om de opleiding  voor personal trainer, gericht op voeding, te gaan doen. Tijdens mijn opleiding kreeg ik steeds meer de bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt. De opleiding was super intensief, drie keer per week naar school en veel thuisstudie. Daardoor  moest ik mijn trainen op een iets lager pitje zetten. Sinds afgelopen januari ben ik weer veel aan het sporten.
Voor die tijd deed ik nog veel klasjes en een of twee keer per week krachttraining. Sinds januari ben ik begonnen met alleen maar krachttraining en een keer per week een Hitt training. Ik zie al zeker een verschil en merk het ook want ik ben al veel sterker. Ik ben alleen niet altijd even strikt met eten. Doordeweeks eet ik erg gezond en drink ik eigenlijk nooit, in het weekend let ik er allemaal wat minder op en drink ik graag een paar glazen wijn. Ik zou daarom wel eens willen weten wat het met mijn lichaam doet als ik een maand heel goed let op wat ik eet, precies eet wat er in mijn macros past en dat ook dagelijkse ga bijhouden in my fitnesspall. Daarnaast ga ik natuurlijk vijf keer per week naar  de sportschool en een goed trainingsprogramma opstellen om het beste resultaat te bereiken.
Het begint op 1 mei en ik ben erg benieuwd hoe ik het ga vinden. Het eten zal niet het grootste probleem zijn maar ik hou echt heel erg van een goed glas wijn. Dat ga ik wel missen de komende maand. Gelukkig is het maar een maand. Ik ben twee keer zwanger geweest en toen mocht ik langer niet drinken:-).
Op mijn website en via Instagram en Facebook kan je volgen hoe het mij de komende maand vergaat.
contact button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

× Stel je vraag via whatsapp