Ready for the summer part 2

Ready for the summer part 2

Mijn maand niet drinken en strikt eten zit er op. Zoals je wellicht in mijn eerdere blog hebt gelezen wilde ik laten zien wat het met mijn lichaam doet als ik een maand heel erg stikt let op mijn voeding en alcohol.

Ik moet zeggen dat het mij eigenlijk goed is af gegaan. Ik ben ready for summer. Ik ben sowieso wel iemand die al goed let op wat ze eet. Ik ben alleen de afgelopen maand nog veel strikter geweest en heb er voor gezorgd dat ik echt alle juiste voedingsstoffen binnen kreeg. Zoals genoeg eiwitten, koolhydraten en  goede vetten. Ik heb gemerkt dat een goede planning daarin essentieel is, zowel in je traing als je voeding. Dat je van tevoren er over nadenkt wanneer je gaat trainen en dat je altijd een backup plan/workout hebt als je niet naar de sportschool kan gaan. Daarnaast ben ik mij er meer bewust van geworden dat ik er altijd voor moet zorgen dat ik bepaald eten in huis heb, zoals: Griekse yoghurt, bevroren fruit, ongezouten noten, rijstwafels, eieren, houmous, pindakaas, bananen en eiwitpoeder. Hierdoor had ik altijd iets goeds te eten in huis en heb je altijd iets voedszaams om te eten als je honger hebt. Dit zijn ook allemaal dingen die je makkelijk mee kan nemen naar je werk. Als ik bijvoorbeeld weet dat ik na het trainen niet naar huis kan gaan i.v.m. andere afspraken, zorg ik er altijd voor dat ik eiwitpoeder bij me heb met bijvoorbeeld een banaan. Dit zorgt er toch voor dat je na het trainen eiwit en koolhydraten binnen krijgt voor een goed herstel en spieropbouw. Een feestje, uit eten gaan of gewoon ergens in een cafe wat drinken kunnen ook lastige momenten opleveren. Niet kunnen drinken is dan al lastig, laat staan alle lekkere dingen die je voorbij ziet komen. Ik zorg er dan altijd voor dat ik van tevoren genoeg eet zodat ik niet in de verleiding kan komen om het te gaan eten.  Ik heb twee kinderen en heb ervaren dat ik ook vaak het eten van ze opat dat ze zelf niet meer wilden. Dat zijn allemaal verborgen calorieen die je in eerste instantie misschien niet meetelt. Op 1 dag stop je zoveel calorieen in je mond waar je je niet heel bewust van bent maar die toch meetellen, zoals: bakolie, een hapje proeven om te kijken of je eten al goed is, een nootje een dropje, mes of lepel aflikken, extra plakje kaas en te grote porties van alles omdat je alles op gevoel doet. Dit zijn dingen die ook al een groot verschil kunnen maken als je hier goed op let.

Van geen alcohol drinken merk je ook veel verschil. Dit draagt ook echt bij dat je snel ready for summer raakt. Naast dat je je gewoon altijd erg fit voelt de volgende dag, heeft alcohol ook grote invloed op je trainingsresultaat. Dat heb ik zelf ook ondervonden. Niet dat ik veel dronk maar toch wel zeker elk weekend. Ik heb gemerkt dat ik alcohol het eerste weekend nog wel miste maar eigenlijk werd het steeds makkelijker naarmate de week vorderde. Ik moet wel bekennen dat als ik een avond in de kroeg stond ik het wel miste. De volgende dag was het dan erg lekker dat ik niks had gedronken aangezien ik mij een stuk frisser en fitter voelde. Ik mag officieel sinds 1 juni weer drinken maar ik had niet meteen de behoefte om een glas wijn te gaan drinken. Ik ga zeker wel weer drinken, omdat ik een glas wijn gewoon super lekker vind. Ik heb gemerkt dat drinken soms ook een gewoonte is. Als je het dus even niet doet mis je het ook niet. Zoals eerder gezegd: de voorbereiding was een belangrijk onderdeel van een maand geen alcohol drinken en strikt op mijn voeding letten . Als je aan het begin van de week een planning maakt met wat je eet en wanneer je gaat sporten gaat het een stuk makkelijker. “Een goede planning is het halve werk”, is deels waar. Het maakt veel dingen makkelijker en zorgt er voor dat je minder snel de fout in gaat.

De veranderingen die ik heb ervaren:

  • Ik zie zeker verandering in mijn lichaam en daarnaast heb ik ook veel meer spierkracht gekregen. Ik kan bepaalde oefeningen met meer gewicht doen. Daarnaast heb ik meer spiermassa gekregen en vet verbrand.
  • Ik voel mij veel fitter, frisser en sterker. Daardoor voel ik me meer energiek.
  • Ik had altijd erg snel last van mijn maag en mijn darmen waren altijd onrustig. De afgelopen maand heb ik hier bijna geen last van gehad.
  • Mijn huid ziet er beter uit.

Het was goed om eens te ervaren wat het doet met mijn lichaam en hoe je ready for summer raakt. Ik kan natuurlijk wel tegen mensen zeggen waarom het goed is om niet te drinken en goed op je voeding te letten maar het is ook goed om het zelf te ervaren. Echt te zien wat het met je doet. Je moet natuurlijk niet denken dat je in een maand een aantal kledingmaten afvalt als je niet drinkt en goed op je eten let. Je kan wel een verschil maken als je al een periode al hard traint omdat je een bepaald doel hebt, zoals: je gaat trouwen, strak in bikini of zwembroek of gewoon nog even snel wat kilo’s kwijt. Voor mij was het interessant om eens uit te proberen, een mooie bijkomstigheid is dat mijn vakantie meteen aansloot op mijn experiment.

Wil je hier meer over weten neem dan Contact met mij op.

contact button

Leave a Reply

Your email address will not be published.