Salade met linzen en tomaat

Salade met linzen en tomaat

 

Ingrediënten voor 4 personen
125 gr groene (gedroogde) linzen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
4 takjes trostomaten
10 semi gedroogde tomaatjes
10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
150 gr verse geitenkaas
4 takjes verse tijm
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie
Eventueel: boerenbrood voor erbij

Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen salade op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.