De leukste oefeningen voor tijdens je couple workout!

De leukste oefeningen voor tijdens je couple workout!

We weten allemaal dat sporten erg belangrijk is voor onze geest en ons lichaam, maar soms is het een uitdaging om te starten of om gemotiveerd te blijven. Daarom kan sporten met een vriend of vriendin een enorm voordeel zijn.  Het helpt je om je een beetje uit te dagen en gemotiveerd te blijven. 

Waarom is sporten leuker samen?

1. Tijdens een couple workout zul je je nooit vervelen

Je zult je minder snel vervelen als je een trainingsmaatje hebt en sport aan de hand van een uitdagende partner workout. Terwijl je bijkletst, lacht, elkaar aanmoedigt, werk je ook nog een aan jullie gezondheid. Het is een win-winsituatie. 

2. Je houdt je eerder aan je belofte

Als je een afspraak hebt gemaakt met een vriend om mee te doen aan een couples workout, is de kans groter dat je je aan die belofte houdt. Dit is omdat je trainingspartner niet wil teleurstellen en je er net iets langer over nadenkt om het af te zeggen. Op die dagen dat je geen zin hebt om te sporten, kan een peptalk van je trainingsmaatje precies de oppepper zijn die je nodig hebt.

3. Je hebt meer kans om te slagen in je doel

Iemand hebben om je te motiveren kan het verschil maken om je doel te bereiken. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen meer kans hebben om af te vallen als hun trainingsmaatje aan het afvallen is. Bonus! Dit kun je doen door samen diverse couple workout challenges aan te gaan en het beste uit jezelf en je trainingspartner te halen.

4. Je zult harder werken met iemand anders in de buurt

Als je een partner workout doet met een vriend die ongeveer hetzelfde fitnessniveau heeft als jij, is de kans groter dat je elkaar aanmoedigt en iets harder pusht (bijvoorbeeld om de intensiteit te verhogen) dan je in je eentje zou doen. Een vriend kan je competitieve kant naar boven halen en je aansporen. Als je klaar bent om op te geven, kan de aanblik van je vriend net de stimulans zijn die je nodig hebt om door te gaan.

5. Het kan goedkoper zijn om samen met een vriend te sporten

Als je met een personal trainer wil sporten, kunnen de kosten snel oplopen. Door samen met een vriendin te sporten kunnen kunnen jullie de kosten delen. Hierdoor zal het goedkoper zijn om te trainen met een personal trainer aan huis

couple workout challenges

Wat zijn de leukste 3 couple workouts?

1. Kettlebellswing en rennen

Samen in je couple workout kun je starten met de kettlebellswing in combinatie met rennen. Het werkt als volgt: de een gaat 200 meter rennen terwijl de ander zo veel mogelijk kettlebell-swings doet. Zodra de persoon terug is van de  sprint, geef je de kettlebell over terwijl de ander 200 meter sprint. Dit blijf je doen tot je in totaal 100 kettlebell swings hebt gemaakt. 

2. Squat hold en Squats jumps

In een tweetal doet de een een squat hold (laag in een squat blijven) en de ander doet 30 squat jumps, als de een klaar is met 30 squat jumps wissel je. Tweede ronde doe je 20 squat jumps en de ander doet een squat hold en derde ronde 10 squat jumps en squat hold. Tot jullie allebei alles hebben gedaan. Als je jezelf echt wil uitdagen, kan je het nog een keer doen.

3. Burpees en plank

De ene persoon gaat tijdens deze couple workout challenge in een plankhouding staan, de ander doet 10 burpees, je wisselt wanneer de een klaar is met de burpees. Dit doe je voor 4 minuten.

Wil je graag samen sporten onder begeleiding?

Lijkt het je leuk om samen met je vriend of een vriendin te sporten? En zou je hier wel wat hulp bij willen gebruiken? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder en begeleiden je als vrouwelijke personal trainers met jouw sportdoelen. Wij houden rekening met jullie doelen en zorgen ervoor dat jullie alles uit iedere training halen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

× Stel je vraag via whatsapp